top of page

TEATER

Gnugga copy.jpg

Gnugga
En visualisering av påfrestning och friktion

April 1,2,3  2022

Biljettpris : 200 kr (ord. pris)
120 kr (
Student, Pensionär)

Gnugga - En visualisering av påfrestning och friktion.  

 

Flexibelt måleri och dansare på scen. När förvrängning och friktion visualiseras, var tar det artisten och publiken?  

 

Mångfald och ömsesidig förståelse blir allt väsentligare ämnen. Dansare upplever ofta att de är bortskämda när det gäller kontakt; de har fått ett sätt att kommunicera utan ord i en värld där språkbarriärer så ofta är det som hindrar människor från att nå förståelse med varandra 

 

“Det finns något rolig och ironiskt i konversationer som fungerar även när de är missförstådda – jag upplevde ofta svårigheter i att förklara saker för människor, ända tills jag kände att jag kunde få kontakt med någon, och då var det utan ord.” /Takuja Fujisawa 

 

Takuja vill på sätt och vis skapa ett verk som handlar om att nå igenom en språkbarriär. Att använda rörelse som ett medel för överenskommelse och oenighet; ett försök att bli hörd med vår egen röst, utan att förlita oss på vårt ordförråd. Men så kom pandemin, och vi fick uppleva en värld där fysisk kontakt blev förbjuden. 

 

Hur kan vi "återuppbygga" våra kontakter i ett nytt samhälle eller en ny miljö? Vad är de saker som vi knyter an till i stunder av vilsenhet? Och på vilka sätt väljer vi att göra det? Vad har vi förlorat och vunnit i våra isolerade liv? 

 

De sammanlänkande mönstren som används på scen är en metafor för idealet, och när de flyttas och förvrängs framkallar de klyftan mellan ideal och verklighet. Precis som med våra minnen, som är en blandning av fakta och fiktion.  

 

 

Medverkande 

Koreografi: Takuya Fujisawa 

Dansare: Malin Kvist, Beda Åsbrink, Takuya Fujisawa 

Musik: Maria Hansson, Takuya Fujisawa 

Scenografi: Shogo Hirata 

Ljusdesign: Diblik Rabia 

Foto: Donovan von Martens 

Design affisch: Shogo Hirata 

  Producerad av Possibilitas och Takuya Fujisawa 

Speltid: 60 min. 

Datum: 1 & 2 apr kl. 19.00

    3 apr kl. 15.00

 

Biljettpris Ordinarie:  200 kr 

Student, Pensionär: 120 kr

bottom of page