top of page

TEATER

TodosMisMuertos_banner.jpg

Todos mis muertos - Liliana Zavala

Lördag 5:e november 2022
Kl
 19.00-22:00

250 kr (ordinarie)

200 kr (student/pensionär)

Under allhelgonahelgen kommer kompositören och slagverkaren Liliana Zavala vara vår musikaliska ciceron genom en underjordisk värld av mytologiska karaktärer, platser och ritualer. 

Så här skriver Liliana:

 

"Välkomna på en ceremoni tillsammans med min trio och sex slagverkare/körsångare. Ta med gärna din muertito, jag kommer att ta med mina!


Vi kommer presentera mitt nya album Todos mis muertos, sju kompositioner som jag skrev till sex älskade personer som inte längre finns i den här världen. Den sjunde kompositionen har jag skrivit till Iku, som är dödens gudinna inom Santeria på Kuba.

 

Inspirationen har jag hämtat från begravningsritualer från olika kulturer, till exempel från La muerte de el Angelito i Catamarca, Argentina. Rytmerna kommer rena och blandas kanske med andra rena rytmer i samma låt. Samma sak med körerna. Jag lyfter fram den ceremoniella kraften i det repetitiva när det gäller rytm och sång. Därför har jag kallat till extra stöd från guiderna i mina drömmar. Denna kväll kommer de att finnas med för att stödja med slagverk och körer, de har jag kallat Chamanai Totem”. 

 

Medverkande:
 

Liliana Zavala slagverk/ vokal 

Homero Álvarez - gitarr

Rubem Farias - bas

Chamanai Totem: 

Livia Benson

Martina Grebredös

Karolina Höglin

Carolina Johansson Oviedo

Love Norman

Deidre Palacios


Röster om Liliana Zavala:

 

"Ambitiös och intressant artist som bryter mot normerna och skapar utrymmen som överskrider gränserna för musikaliska genrer på hög nivå”  

- Årets artist 2020" - Folk & Världsmusiksgalan

 

“Hon kommer från Argentina och bor i Sverige. Men inspirationen hämtar hon från precis hela världen. Producenten, sångerskan, kompositören och slagverkaren Liliana Zavala ger begreppet gränsöverskridande ett ansikte. En av den moderna, svenska folkscenens mest nyskapande och normbrytande kreativa krafter.” 

- SKAP-priset i världsmusik 2022

 

I samarbete med Libélula Music
 

www.lilizavala.com  www.libelulamusic.se   


 

Biljettpris: 250 kr (ordinarie)

Reducerat: 200 kr  (student/pensionär)

 

bottom of page