top of page

TEATER

DATUM
Montage Heja lördag höst 2021. Nytt.jpeg

HEJA LÖRDAG!

Samarbete med alias TEATERN och Musikcentrum Öst

Datum: 11 sep - 27 nov

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

11 september 

Hej Amigo! med Marco Rios & Natalie Beabella.

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En fartfylld föreställning fylld av glädje där publiken är med. När musiken, rytmerna, rörelserna och texterna bjuder in till att medverka blir det enklare att lära sig att sjunga, dansa, räkna och hälsa på olika språk. Och vad sägs om en koreograferad hiphop där alla får vara med och lära sig rappa?

 

Marco Rios, ”värmlänningen från Peru” slog igenom för barn i SVT:s Bolibompa och har introducerat latinamerikansk musik för den svenska publiken. Han har blivit känd för sina många barnproduktioner. Natalie Beabella är artist, producent och musiker som kombinera en pop och världsmusikkarriär med musik för barn.  
 

9 oktober 

Skräpitas med Liliana Zavala och Diva Cruz

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I den intima föreställningen  Skräpitas går musikerna Liliana Zavala och Diva Cruz djupt och kärleksfullt ner i sina musikaliska traditioner och bygger en humoristisk och interaktiv föreställning med ett livsviktigt uppdrag att rädda världen. Skräpitas är en avslappnad familjeföreställning med traditionella sånger, snack och lekramsor för alla åldrar. Publiken är helt involverade i svänget samtidigt som man lär sig lite om både att värna miljön och som rytmer från Latinamerika.

 

Liliana Zavala och Diva Cruz med ursprung i Argentina respektive Colombia träffades i Sverige genom musiken och har blivit en exceptionellt framgångsrik slagverksduo som setts på de allra största internationella scenerna som Coachella, Roskilde och Way Out West, bl a i kritikerrosade bandet Fever Ray. 


 

30 oktober 

Brahms på cykel med Varieté velociped

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brahms på cykel är en makalös kabaré som gjort succé i många länder. Med kreativiteten i högsätet får vi följa de tre musikerna på en resa, där ljuv musik uppstår på de mest oväntade sätt - vardagliga föremål blir till musikinstrument, som lockar fram humor, glädje och poesi. Att Brahms ungerska dans på en elförstärkt, gammal rostig (men välstämd!) cykel. Det låter plötsligt som ett helt karibiskt steelband.  Och klassikern “Till havs” blir , med

publikens medverkan, en storm som ingen sett maken till.

 

Multimusikerna Erik Petersén, Bengt Johansson och Svante Drake är en obeskrivbar combo av virtuositet och musikglädje, “Här skapas musikmagi!” (Norrbottenskuriren)

"Dessa galna svenskar är fulländade musiker.” (Westdeutsche Allgemeine)

 

https://www.youtube.com/watch?v=-7fRU9LACXg 


 

13 november 

Den kalla och den varma sagan med Kim Persson och Jonathan Bondesson

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En avslappnad, mysig, lekfull och spännande musiksaga som rör sig mellan humor och allvar. Ett berättande som bärs fram av såväl ord som musik. Publiken får själva vara en del av berättelsen, forma och styra riktningen, och upptäcka hur kul det är med kreativitet och att associera. Självklart får man höra en massa olika slags musik som flamenco, pop, men också visor och orientalisk musik,.

.

Kim Persson flöjter och Jonathan Bondesson gitarr är två supermusiker med varsin masterexamen från Kungl. Musikhögskolan. De har båda i sina respektive masterprojekt utforskat musikaliskt berättande. Kim genom att mixa med musik och teater, Jonathan genom att skapa musik till film.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9YiU0FzkEbU 

 

20 november

 Kora, magi och fängslande berättelser med Lamine CIssokho

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamine spelar den 22-strängade afrikanska harpan kora och är en unik scenpersonlighet. Hans konserter bygger på en nära, känslomässig och humoristisk publikkontakt där berättelser från Senegal, sång och nya elektroniska sätt att använda det uråldriga instrumentet gör Lamines konserter till en helt unik upplevelse för alla åldrar. 

 

Lamine är ättling till en familj av Mandingo grioter från Senegal, en familj av välkända musiker vars traditioner går tillbaka till 1400-talet. Varje familjemedlem bevarar deras musikaliska arv genom att överföra sin kunskap och sina musikaliska talanger till nästa generation. En hundraårig sång- och berättartradition av suggestion som tagit Lamine på turnéer och till festivaler över hela världen.

 

27 november 

Snickar-Janne med Jeanette Eriksson

Tid: Kl. 12.00 och 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snickar-Janne är en pratsam filur, som gärna berättar om sig själv och sina fina verktyg. Janne öppnar glatt lådan för att visa, men det är något som inte stämmer. I lådan ligger något annorlunda. Det ser mer ut som ett tennisracket. Eller vänta…kanske en visp? Nä.. det är ju en fiol!

 

Violinisten och riksspelmannen Jeanette Eriksson står med en fot stadigt i folkmusiken och en i den klassiska musikens världen.  En säregen och gränsöverskridande musiker, oupphörligt på jakt efter nya vägar. Kombinationen av olika stilar ger ständigt upphov till nya musikaliska uppslag och barnföreställningen Snickar-Janne är en klassiker i barnmusikvärlden.


 

Prices

Vuxna: 120kr

Barn 2 till 15 år: 70kr

Barn 0- 2 år går gratis.

011_Marco-1.jpg
Skräpitas bild.jpg
DEMARS-20210510-MUS1_0128-HUw.jpg
Den varma & kalla sagan.jpg
Eriksson, Jeanette  4 JohanWestin0437 e ok-2.jpg
Lamine alias(1).jpg
bottom of page