top of page
När budgeten är lagd
När budgeten är lagd

fre 19 jan.

|

aliasTEATERN

När budgeten är lagd

En föreställning med Stockholm Operastudio år 2, Kulturama

Tid och plats

19 jan. 2024 18:00 – 20 jan. 2024 19:30

aliasTEATERN, Hälsingegatan 3, 113 23 Stockholm, Sverige

Om eventet

Det är sen kväll på ett äldreboende. De gamla vill ha kaffe, mediciner och hjälp att gå och lägga sig, men ingen personal ur nattskiftet kommer. Nedskärningar gör att det inte finns några ersättare. En röst uppmanar de äldre att stanna på sina rum och i nödfall ringa 112. Men var finns telefonerna? Och när kommer det egentligen någon personal?

Åtta personer på ett äldreboende ägt av företaget ”Service och Omvårdnad AB” lämnas ensamma en kväll eftersom nedskärningar har lett till personalbrist. Det finns inga ersättare när den ordinarie personalen är sjuk. Ytterdörren är låst. När någon av de äldre vill gå ut genom den uppmanar en högtalarröst dem att stanna på sina rum och i nödfall ringa 112. Men var finns då telefonerna…?

På hemmet finns den dementa Olga från Tyskland, syskonparet Inga och Alva som nyss återknutit kontakten efter lång tid åtskilda, den skojfriske Ivar som har ett gott öga till Olga eftersom hon påminner om hans bortgångna hustru, den eleganta men självupptagna operasångerskan Leila, den deprimerade Albert som gör allt för att såra Leila precis som hon har sårat honom, städerskan Edith med enbart dåliga erfarenheter av män och Franciska som med sin överklassbakgrund gör allt för att hålla fasaden uppe, även när hon inte lyckas ta sig upp från golvet.

Natten då ingen personal kommer tillbringar de äldre under samtal, fest, gamla minnen och en hel del drama. De som är lite piggare får ta hand om de andra. Den som är mer optimistiskt lagd hoppas att allt ska sluta väl, den som ser tillvaron i dystra färger antar att det är nu allt tar slut.

"När budgeten är lagd" är en både skruvad och humoristisk föreställning om gamla som inte får den hjälp de behöver och har rätt till. Frågan är om det ligger så särskilt långt från verkligheten?

Speldatum  

19 januari kl 18

20 januari kl 18

Vuxen - 150 kr

Student/ungdom/pensionär - 75 kr

BOKA BILJETTER HÄR

Rollista "När budgeten är lagd"

Franciska - Jenny Viklund

Edith - Amanda Frisendahl

Ivar - Alexander Jönsson

Albert - Gabriel Olsson

Inga - Fanny Palmgren

Alva - Hanna Melin

Leila - Tuva Hedelin

Olga - Christina Illmayr

Regi och manus - Eva Österberg

Pianist - Bengt-Åke Lundin

Med musik av G. F. Händel, W. A. Mozart, G. Donizetti, Ch. W. Gluck, G. Bizet, L. Bernstein, G. Rossini, I. Stravinskij, R. Wagner, K. Weill och R. Strauss.

Dela denna sida

bottom of page