top of page
Heja Lördag - Fyra Vindars Hus
Heja Lördag - Fyra Vindars Hus

lör 11 nov.

|

aliasTEATERN

Heja Lördag - Fyra Vindars Hus

Heja Lördag! är tillbaka på  aliasTEATERN med musik för alla åldrar. Fyra Vindars hus är en musikteaterföreställning kring gamla men alltid så aktuella folksagor och berättelser. Av och med sångerskan Anna Fält, dansare Pia Pohjakallio och musiker Lauri Antila. 

Tid och plats

11 nov. 2023 13:00 – 13:50

aliasTEATERN, Hälsingegatan 3, 113 23 Stockholm, Sverige

Om eventet

I Ghana berättas det sedan urminnes tider om den tappra spindeln Anansi, som med sin påhittiga frus, Esos, geniala råd kunde köpa en skattkista av en gud som bor i himmelen. I kistan låg alla berättelser, alla sagor och sånger som någonsin hörts. I sin iver öppnade dock Anansi kistan direkt när han hade återvänd på jorden och allt, kistans hela innehåll blåstes bort i vinden.

Där finns dom nu. Alla berättelser. Man måste bara kunna lyssna till vinden.

Det här är ingången till vår musikteaterföreställning 4 Vindars Hus.

- Vi råkade till det här huset en gång helt av en slump. En mycket märkvärdig plats. Det blåser alltid på denna kulle. Och alltid från alla väderstreck. Och i huset finns det ett fönster till väst och ett till öst och ett till nord. Och dörren - dörren mot syd.

Och varje gång vi öppnar ett fönster, blåser det in en berättelse…eller en sång

…man måste bara kunna lyssna till vinden…

Idé och koncept - Lauri Antila

Manus - Lauri Antila och gruppen

Musik - Lauri Antila, Anna Fält, Pia Pohjakallio

Vi har valt till 4 Vindars Hus urgamla berättelser från olika håll, som berör även aktuella, viktiga teman som tex miljö och havet; hur man kan lösa konflikter; generositet; och hur man kan möta sina största rädslor. Och samtidigt tar vi en titt in i en värld av olika kulturarv. Musiken har influenser från berättelsernas ursprung, som afrikanska rytmer, finska Kalevala-melodier och gamla sånger av Nordamerikas urbefolkning - och är färgad av våra egna erfarenheter inom världsmusik, jazz och flamenco.

Tid: 13:00 (föreställningen varar 45 min)

Vuxen: 120 kr

Barn 3-15 år: 70 kr

Barn under 3 år går gratis

Föreställningen sker med stöd av Region Stockholm.

Dela denna sida

bottom of page