top of page
Akustisk solo-konsert med Peter Nordberg
Akustisk solo-konsert med Peter Nordberg

lör 08 juni

|

aliasTEATERN

Akustisk solo-konsert med Peter Nordberg

Tid och plats

08 juni 2024 19:30 – 21:00

aliasTEATERN, Hälsingegatan 3, 113 23 Stockholm, Sverige

Om eventet

Peter Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien. Det är dock framför allt i Norge som Peter har kommit att bli ett namn större än de flesta inhemska akterna. 1999 släpptes debuten "Tiden Visar Vägen" och sedan dess har Nordberg släppt ytterligare fem soloalbum och tre album tillsammans med den norske artisten Vidar Johnsen. Ett samarbete som resulterat i flera guld- och platina-skivor, nominering till norsk Grammy och flera radio-hits. Genom mångårigt turnerande intog duon sin plats på den norska musikscenen och sommaren 2010 värmde de upp för Eagles på Stavanger stadion.

Med åren har Peter kommit att längta hem och de senaste åren har han så smått börjat äntra de svenska scenerna och även tagit med sig sin säregna blandning av singer/ songwriter och skandinavisk folkmusik till klubb och festivalspelningar i USA.

De senaste albumen Om Man Inte Är Här (2016) och Vi är bara ord (2018) lägger till en färsk nyans till Nordbergs musik, ett mer elektroniskt sound där den akustiska gitarren tar ett steg tillbaka och ger plats åt syntar och handklapp. Den digitala storstaden Stockholm är kuliss, samtidigt som värmen från krogarna der Vreeswijk og Bellman höll hov fortfarande är närvarande i allra högsta grad.

Og det er noen direkte hypnotiske kvaliteter over Peter Nordberg og hans musikk. Fra første strofe på «Om man inte är här» holder han deg i fast grep. En sterk stemme og en særegen stemning i gitarspillet, der elektronikken bidrar til å skape et eget «sound», bærer gjennom hele rommet og langt inn i hver enkelt tilhører... skriver Kjell Ove Holsbøvåg i Tidens Krav när han recenserar Nordbergs konsert i april 2017.

Med skandinaviskt vemod i botten, men med tydliga dragningar åt det där förlovade landet på andra sidan den atlantiska pölen när det kommer till låtbyggnationer. Jag faller för det. Både för rösten och för de genomtänkte kompositionerna, skriver Mikael Mjörnberg i Joyzine om Här I Nord.När man hör Peter Nordberg undrar man hur han har kunnat hålla sig undan så pass bra i Norge, skriver Torbjörn Berlin i Tidningen Ångermanland/Örnsköldsviks Allehanda och jämför Peter med både Lars Winnerbäck och Tomas Andersson Wij.

Konsert: 19.30- 21.00

Dörrarna öppnar kl 18.00 (servering i foajén)

Biljettpris: 290 kr

Länk till låt på Youtube: https://youtu.be/mJXO-wR2GJQ?si=Co-gJ1MsNudSP-qC

Instagram: https://www.instagram.com/peternordberg

Biljetter

  • Biljett

    290,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela denna sida

bottom of page