top of page

TEATER

Bring me the rabbit square.jpg

FlamencoFredag - Bring me the rabbit

Fridag 22 april 2022

Klockan 19.00 - 21.15

Biljettpris : 250 kr (ordinarie pris)
200 kr (studenter, pensionärer, arbetslösa)

Bring me the rabbit

 

I april flyttar FlamencoFredag in på aliasTEATERN och det bjuds på “Bring me the rabbit”, ett gästspel från Wien med flamencoartisterna Julia Petschinka (dans) och Marko Dumancic (musik). En tät föreställning där element av flamenco och samtida dans möter nyskriven musik för gitarr och archiliuto, ett gammalt italienskt instrument.

Efter en paus bjuds det på en tablao-set där gästerna får möta ett husband i vanlig ordning!

 

Medverkande:

Julia Petschinka - dans

Marko Dumancic - musik

 

I husbandet:

Erik Steen - gitarr

Gustavo Rey - sång

Pia del Norte - dans

 

Ca kl. 19:00-20:00

Bring me the rabbit är en föreställning som kontinuerligt framförs av två figurer i kontrapunkt. Dans och musik i ny form! Världens mörkaste smärta (Sevdah och Flamenco) kombineras med wiensk melankoli, en cyborg ställs mot en arkaisk mörk kraft och gränserna mellan det förflutna och framtiden suddas ut – fötter och ljud förstärks elektroniskt och modulerar varandra i ömsesidig distorsion. Här iscensätts det kvinnliga och det manliga som en diagonal dans där principernas gränser kontinuerligt ifrågasätts.

 

Ca kl. 20:30-21:15

Tablao-set

Här får du möta såväl husbandet som artisterna från Bring me the rabbit tillsammans på scen i en tablaos-set av (mer eller mindre) traditionell flamenco! Här blir det smattrande klackar och volanger som flyger men också gitarrspel och sång som berör in i märgen.

 

Programmet genomförs med stöd från Stockholms Stad och KulturRådet

 

Dag: 22 April 2022

Pris: 200 kr (studenter, pensionärer, arbetslösa)

 250 kr (ordinarie pris)

bottom of page