Maskhål and Other Stranger Things 

En produktion av alias TEATERN

“Låt oss titta på den där pricken. Jorden är en väldigt liten scen i en omfattande kosmisk arena. Tänk dig då dom floder av blod som spillts av generaler och kejsare så att dom i ära och triumf kan bli ögonblickliga mästare över en bråkdel av en prick.”

 

/Carl Sagan (astronom och programledare till det kultförklarade TV-serien Cosmos)

 

Maskhål and Other Stranger Things är en föreställning om tidsresor, parallella verkligheter, konspirationsteorier, vår oersättliga planet och vad vi människor i vår maktfullkomlighet väljer att göra med den. Med utgångspunkt i Netflix-serien Stranger Things, astronomi och filosofiska betraktelser av människans relation till rymden vill vi skapa en upplevelse som speglar människans litenhet men oändliga potential i att tillsammans med andra förändra och förbättra.

Föreställningen är en scenkonstinstallation /deltagande performance/rymdresa av konstnärerna Nasim Aghili, Björn Karlsson och Alejandra Goic som bl. a. ligger bakom ungdomsföreställningen Vahák - uttagen till Scenkonstbiennalen för barn och unga (Bibu) 2016.

Foto: straubsky.com

Från 14 år och uppåt.

Koncept och idé: Alejandra Goic, Björn Karlsson och Nasim Aghili efter en idé av Nasim Aghili och Helia Karlsson Aghili
Medverkande: Alejandra Goic
Text och regi: Nasim Aghili
Musik: Helia Karlsson Aghili
Scenbild och kostym: Björn Karlsson
Foto: straubsky.com
Produktion: aliasTEATERN
Längd: 60 minuter

Med stöd av  Stockholms Stad, Region Stockholm och  ABF-Stockholm

Galauppvärmning

— 4 kvällar med folk- & världsmusik på alias TEATERN

Inför den årliga Folk & världsmusik Galan presenterar Musikcentrum Öst en serie konserter med sina främsta artister i samarbete med alias TEATERN

 

Tisdag 10 mars

Bridget Marsden & Leif Ottosson

 

Nutida folkmusik med plats för stora tankar. Möt fiolen och dragspelet på ett sätt som kommer överraska även de mest hängivna folkmusiklyssnarna där egna kompositioner blandas med traditionellt material. Lira skrev ”en folkduo för nuet och framtiden” när deras debutalbum ”Mountain Meeting” listades bland de 100 viktigaste svenska folkmusikalbumen genom tiderna.

 

Onsdag 11 mars

Bazar Blå

Superbandet Bazar Blå — Fredrik Gille, Björn Meyer Johan Hedin, på slagverk, basgitarr & nyckelharpa — i release-konsert för sitt sjunde album - en legendarisk liveinspelning från Mix Musik i Malmö 1999, mitt i pågående Sverige-turné. Ny musik som är lika skandinavisk som självklart global. ”Bazar Blå humbly shapes their boundary-free musical net so fine that ears become keen to get caught in it!” Ramin Sadighi – Hermes Records, Iran - Winner of WOMEX 15 Professional Excellence Award

 

Torsdag 12 mars

Kizelo Mleko

Möt detta ösiga balkan- och klezmerband som spelar såväl traditionella melodier som egenskrivna låtar, inspirerade av östeuropeiska tongångar. Bandet har gjort stor succé på exempelvis Folk- och världsmusikfestivalen och Stallet i Stockholm. Under kvällen bjuds det på medryckande och moderna arrangemang, som garanterat kommer få det att rycka i dansnerven

 

Fredag 13 mars

Flamenco All Stars: Erik Steen med vänner

Efter succén på Stockholms Kulturfestival -19 samlas flamencofavoriterna igen! Med en spännvidd från ekvilibristik sologitarr till 8 toppmusiker och dansare, bjuds det på nyskriven originalmusik och traditionell flamenco. Nervkittlande stunder av improvisation möter tight musicerande i toppklass.

Medverkande:

Erik Steen & Afra Rubino – gitarr

Pepita Rohde – sång

Valter Kinbom & Fredrik Gille – slagverk

Tina Wezelius Grebacken, Pia del Norte & David Montero – dans

Adress: alias TEATERN, Hälsingegatan 3, Stockholm

Biljetter & info: https://www.aliasteatern.com

I samarbete med Musikcentrum Öst och alias TEATERN 

Med stöd av Stockholm Stad och ABF-Stockholm

Biljettpriser: ordinarie 170 kr; studerande och pensionärer 130 kr ( med undantag för Flamenco All Stars: Erik Steen med vänner, ordinarie 230 kr;  studerande och pensionerer 190 kr) 

Dörrar öppnar kl 18 00 m servering.

Konserten börjar kl 19 00.

Kontakt

Hälsingegatan 3

SE-113 23 Stockholm

T-bana Odenplan

info@aliasteatern.com

Med stöd av: 

@aliasTeatern 2018

  • Facebook Social Ikon

Stockholms Stad